Bing Rivers Quiz

You may want to test your knowledge about Rivers. If so, you are able to try learning this Bing Rivers quiz. Make sure that you are expert in this.

River Quiz – Questions and Answers

1. Which of the below river do not belong to Europe?

A. Volga
B. Rhine
C. Colorado
D. Elbe

Answer: C. Colorado

2. Which of the following river crosses the equator two times?

A. Nile
B. Zaire
C. Amazon
D. Mississippi

Answer: B. Zaire

3. Which of the following is the Longest River of Asia?

A. Yangtze
B. Ganga
C. Bentara
D. Chao Phraya

Answer: A. Yangtze

4. Which of the following is the Longest River of North America?

A. Mackenzie
B. Colorado
C. Missouri-Mississippi
D. Hudson

Answer: C. Missouri-Mississippi

5. Which of the below is the widest river in the world?

A. Yangtze
B. Amazon
C. Nile
D. Congo

Answer: B. Amazon

6. Which of these is the longest river in United Kingdom?

A. Thames
B. Severn
C. Mersey
D. Trent

Answer: B. Severn

7. Which river is on the border between Mexico and the United States?

A. Rio Grande
B. Brazos River
C. Snake River
D. Nile River

Answer: A. Rio Grande

8. Which river in North America gave its name to the famous gold rush of the 1890?

A. Yukon River
B. Klondike River
C. Fortymile River
D. Snake River

Answer: B. Klondike River

9. How long is the River Nile?

A. 5,539km
B. 4,485km
C. 7,286km
D. 6,650km

Answer: D. 6,650km

10. Which of these is longest river in Europe?

A. Volga
B. Danube
C. Seine
D. Elbe

Answer: A. Volga

11. River Brahmaputra does not flows into ___

A. India
B. Bhutan
C. China
D. Bangladesh

Answer: B. Bhutan

12. New York city is located on the bank of which of the below rivers?

A. Danube
B. St. Lawrence
C. Hudson
D. Hamburg

Answer: C. Hudson

13. The popular American river Mississippi flows into the Gulf, known as ____

A. The Gulf of Mexico
B. Gulf of St. Lawrence
C. The Gulf of Ob
D. None of these

Answer: A. The Gulf of Mexico

14. Paris is situated on the river

A. Danube
B. Avon
C. Tiber
D. Seine

Answer: D. Seine

15. Which of the following rivers has no bridges over it?

A. Nile
B. Amazon
C. Hwang
D. Volga

Answer: B. Amazon

16. Which of the following is the deepest river in the world?

A. Amazon
B. Congo
C. Nile
D. Volga

Answer: B. Congo

17. The source of Volga River is ___

A. Himalayas
B. Altai Mts.
C. Peruvian Andes
D. Valdai Plateau

Answer: D. Valdai Plateau

18. The outflow of River Brahmaputra is ___

A. Ganges River
B. Bay of Bengal
C. Indian Ocean
D. Indus River

Answer: A. Ganges River

19. The length of the Amazon River is ____

A. 7196 km
B. 5910 km
C. 6400 km
D. 8110 km

Answer: C. 6400 km

20. Darling is the name of ____

A. Island
B. Sea
C. Lake
D. River

Answer: D. River

21. Which of these is the world’s longest river?

A. The Yangtze
B. The Amazon
C. The Nile
D. The Mekong

Answer: C. The Nile

22. This Asian river is visually quite distinctive. What is it called?

A. The Golden
B. The Yangtze
C. The Yellow
D. The Mekong

Answer: C. The Yellow

23. Where would you find the Irrawaddy River?

A. Cambodia
B. Myanmar (Burma)
C. Laos
D. Bhutan

Answer: B. Myanmar (Burma)

24. Can you identify this winding African river?

A. The Congo
B. The Blue Nile
C. The Chobe
D. The Zambezi

Answer: D. The Zambezi

25. In which African country would you meet the tribes who live alongside the Omo River?

A. Ethiopia
B. Tanzania
C. Kenya
D. Botswana

Answer: A. Ethiopia

26. The Tigris River runs through which three countries?

A. Jordan, Egypt and Lebanon
B. Libya, Egypt and Algeria
C. Iraq, Turkey and Syria
D. Syria, Lebanon and Israel

Answer: C. Iraq, Turkey and Syria

27. The longest river in Australia shares a name with a popular tennis player. Name that player ____

A. The Murray, shared with Andy Murray
B. The Seles, shared with Monica Seles
C. The Ashe, shared with Arthur Ashe
D. The Nadal, shared with Rafael Nadal

Answer: The Murray, shared with Andy Murray

28. The USA’s Mississippi River runs through or borders 10 of the country’s 50 states. Which of these states is not on that list?

A. Tennessee
B. Missouri
C. Louisiana
D. Georgia

Answer: D. Georgia

29. There are 27 rivers flow into Lake Titicaca, but only one flows out from it. Can you name that river?

A. The Vilcanota, Peru
B. The Amazon
C. The Desaguadero, Bolivia
D. Nice try! The question contains a fib

Answer: C. The Desaguadero, Bolivia

30. How many European countries does the Danube run through?

A. 7
B. 8
C. 9
D. 10

Answer: D. 10

31. Where does the Dnieper River run through?

A. Hungary, Serbia and North Macedonia
B. Russia, Ukraine and Belarus
C. Ukraine, Moldova and Romania
D. Latvia, Lithuania and Belarus

Answer: B. Russia, Ukraine and Belarus

32. On which English river do these famous bridges sit?

A. The Tyne in north-east England
B. The Avon in south-west England
C. The Trent in the Midlands
D. The Clyde in Glasgow

Answer: A. The Tyne in north-east England

33. Which was the first river in the world to be granted the same legal rights as a human being?

A. The Nile, Egypt, in 2002
B. The Fly, Papua New Guinea, in 2014
C. The Whanganui, New Zealand, In 2017
D. Nice try! I’m confident this could never, ever happen

Answer: C. The Whanganui, New Zealand, In 2017

34. Several countries in the world have no rivers. Which of these countries DOES have a river?

A. Malta
B. Bahrain
C. Vatican City
D. Morocco

Answer: D. Morocco

35. The River of Volga flows into which sea?

A. Red Sea
B. Caspian Sea
C. Black Sea
D. Blue Sea

Answer: B. Caspian Sea

Leave a Reply

Your email address will not be published.